Przyprawy w herbacie

Przyprawy w herbacie

Wytworzenie pełni smaku z Dalekiego Wschodu we własnym domu wcale nie musi być trudne. Wystarczy zaopatrzyć się w wysoki gatunek herbaty, która jest eksportowana na nasz rynek i zawiera w sobie całe bogactwo tamtejszych roślin. Bogactwo, jakie niosą tamte rejony jest szczególne i nie ma w tym nic dziwnego, że chce się poczuć coś wyjątkowego. Warto zatem rozejrzeć się za takim rodzajem, który będzie kompletnie pasował do gustu, jakim kierujemy się przy wyselekcjonowaniu herbat.

masala chai

Typ godny uwagi

Czy można połączyć przyprawy z herbatą? Tak i to w wyborny sposób. Czarna herbata assam razem z anyżem, kardamonem, gałką muszkatołową, pieprzem, imbirem, cynamonem, goździkami jest czymś, co zostanie na długi czas w kuchennej szafce. I to nie bez powodu, gdyż to właśnie opcja masala chai sprawia, że wytworzymy napitek, który rewelacyjnie rozgrzeje i nada chwilom pełni relaksu o każdej porze roku.

Napitek na długi czas

W masala chai (https://www.krainaherbaty.pl/herbata-czarna/masala-chai) dobre jest to, że można tutaj uzyskać naturalny aromat, który jest i słodki i ma w sobie moc rozgrzewającą. Do tego dochodzi także możliwość dolania mleka, które jeszcze bardziej podkreśli wybrane bazy smakowe. Długie gotowanie naparu oraz właśnie mleko – przeniosą nas do Indii i to nie wychodząc z domu. Jeśli lubimy ten gatunek napoju to warto zainwestować w porządne połączenia, które najzwyczajniej polubimy. To wystarczy by po południu czy z rana zafundować sobie coś nieskazitelnego.